Üvegkorlátok teljes választéka, tervezése, gyártása, kivitelezése

 

Tekintse meg a lehetséges üvegkorlát változatokat, típusainkat, hasonlítsa össze a formákat, majd kérjen árajánlatot a választott típusokra.

 Az építészeti (védő)korlátoknál a leginkább kifinomult választás egy üvegkorlát. Az üvegkorlát tökéletes a belső vagy külső korláthoz, erkélyhez, teraszhoz vagy lépcsőhöz. Modern, elegáns megjelenést kínál magas hozzáadott értéket jelent ingatlanához, a önálló családi házaktól az  apartman komplexumokon át az közintézményekig.

Az üvegkorlátok nemcsak eleganciát és kifinomultságot nyújtanak, és bármilyen külső stílushoz igazodni tudnak, hanem alumínium szerkezettel kombinálva rendszeres karbantartást vagy javítást nem igényelnek. Így válik ez a megoldás az egyik legjobb ár érték arányúvá.

 

Hova lehet elhelyezni az üvegkorlátokat?

Teraszra:

Elegáns és praktikus megoldások teraszának keretezésére a különböző változatok. Légies megjelenést biztosítanak, átlátást adnak kertjére, medencéjére, vagy a környező panorámára. Emellett azonban biztonságot is nyújtanak teraszán.

Erkélyre:

Erkélyére oszlopos vagy ha teljesen keret nélküli megoldásban gondolkodik, akkor vonalmenti befogású korlátot javaslunk. A vonalmenti befogású üvegkorlátok igényes szerkezetek, amikkel modern kinézetet alakíthat ki.

Az ilyen korlátok által adott összkép rendkívül lenyűgöző: ha ezt választja, garantáltan elbűvölheti vendégeit a látvánnyal. Rengeteg erkélyről csodálatos a kilátás, azonban sok helyen a teljes panorámát azért nem tudják megcsodálni, mert a régebbi típusú korlátok takarják a kilátást.

A vonalmenti befogású üvegkorlátokkal, teljesen maximalizálhatja a kilátást, ennek köszönhetően az erkélyünkön valóban lenyűgöző panorámát kaphatunk a környékről.

Lépcső mellé beltérre:

Beltérre a lépcső mellé gyakorlatilag bármelyik üvegezett korlátváltozatunk megépíthető. Válassza az oszlopos megoldást ha a az üveg és az alumínium megjelenésre is számít. Ha teljesen légies megoldást szeretne, akkor a keret nélküli változatok jöhetnek számításba. A oldalról rögzített vonalmenti és a pontmegfogott változataink teljes átláthatóságot biztosítanak, maximális biztonsággal ötvözve azt.

Galériára: Manapság rendkívül népszerű a galéria kialakítása, különösen a nagy belmagasságú ingatlanoknál, ahol álló változat kiépítésére is lehetőség van. A galériaépítésnek köszönhetően jelentős nagyságú hasznos területet lehet használatban venni, ám a tervezésnél többféle szempontot érdemes figyelembe venni. A korlát kiválasztásnál többféle megoldás közül is válogathatunk, ezek közül a leginkább esztétikusak és tartósak az üvegkorlátok!

Az üvegkorlát kiválóan mutatnak a galéria feljárója melletti és felső korlát esetében is. Könnyed, légies látványt biztosítanak, ami a galériák esetében fontos, mert a túlságosan masszívnak látszó építmények rendkívül nyomasztó hangulatot tudnak teremteni. Az üvegkorlátokkal optikailag is növelheti a teret és világosabbá is tudja tenni ingatlanát, így sokkal barátságosabb otthont alakíthat ki a családja vagy albérlői számára.

Az üvegkorlátok tartósak és biztonságosak, légies megjelenésük ellenére masszívak, köszönhetően kiváló alapanyaguknak. Üvegezésük minden esetben biztonsági (vagy edzett biztonsági) a maximális balesetvédelem érdekében. Tisztításukhoz, karbantartásukhoz nincs szükség speciális tisztítószerre, percek alatt tisztává varázsolhatja az üvegfelületeket.

Ezeknek az elemeknek a beépítésével vonzóbbá tudja tenni az ingatlant, sok esetben a befektetett költségnél nagyobb arányban tudják növelni az ingatlan értékét.

 

Üvegkorlát rögzítés

Rögzítés szempontból is több kategóriába sorolódnak az üvegkorlátok. Lehetnek oszloposak, vonalmenti vagy pontmegfogott rögzítésűek. A rögzítésekről itt tájékozódhat bővebben. A rögzítés típusa alapvetően meghatározza a későbbi kinézetet is, így ez az egyik legfontosabb tulajdonsága a korlátnak, amit a pontosítás során minél hamarabb el kell dönteni.

Van lehetőség azonban többféle ajánlat kérésére is, amennyiben az elején még nem tudná eldönteni a rögzítési módot, vagy össze akarná hasonlítani a lehetőségeket.

 

Üvegezés

A rögzítés kiválasztása erősen meghatározza az üvegezés módját. Míg oszlopos korlátaink 4+4 mmes biztonsági üvegezéssel, addig vonalmenti és pontmegfogott korlátaink 8+8 edzett biztonsági üvegezéssel készülnek. Itt olvashat az üvegtípusokról bővebben.

Biztonsági üvegkorlátjainkkal száz százalékban balesetmentes körülményeket tud teremteni otthonában, ugyanis az elemek olyan speciális biztonsági üvegből készülnek, amikben laminált réteg található. Ez a réteg gondoskodik arról, hogy ha mégis eltörne az üvegtábla, az a hagyományos üveggel ellentétben ne hulljon darabokra. A laminált szerkezet egyben tartja az üveget, így elkerülhetőek az üvegdarabok okozta kellemetlen sérülések, vágások.

A biztonsági üvegkorlátok hosszú éveken át kiszolgálja Önt és családját. Kisgyermekes családok is bátran választhatják ezt a megoldást, ugyanis a kicsik nem tudnak kárt tenni az üvegtáblákban, és a fejük, kezük sem tud beszorulni, hiszen a táblák felületén nincsen semmilyen rés, így a szülőknek nem kell folyamatosan rájuk figyelni. Az üveg élei polírozottan csiszoltak így még ahol az él hozzá is férhető, ott sincsen semmi esély a balesetekre.

 

Árszint

A különböző korláttípusoknál nagyon eltérő az anyag és a munka költsége is.

A legkedvezőbb árúak az üvegezett típusok közül az oszlopos változatok. Ezekben 4+4mm-es biztonsági üveg van ami biztosítja a kedvező árfekvést maximális biztonsággal.

Mivel a vonalmenti és a pontmegfogott üvegkorlát típusainknál a függőleges alumínium tartószerkezet teljesen hiányzik, annak a szerepét az üveg veszi át. Ez erősebb és vastagabb üveget is igényel. Ezekben az esetekben 8+8mm edzett biztonsági üvegezést alkalmazunk. Ezek magasabb árfekvésbe tartoznak.

Jelentő árbefolyásoló tényező még az, hogy a korlátok szerkezetét milyen módon tudjuk rögzíteni. Az egyszerű vas vagy acél szerkezethez rögzítéshez képest a költségeket jelentősen megnövelheti az, ha vastag hőszigetelés van az adott szerkezeten, amit ki kell vágnunk, egyedi konzolokat gyártani az adott helyre, majd a szerelés végén visszajavítani a hőszigetelést és a dryvit felületeket.

Amennyiben a kialakítás ott tart, hogy még van lehetőség többféle változatra, kérjük időben vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tanácsokkal segíthessük a kialakítást és ezzel csökkentsük az extra költségeket.

Pontos árat a helyszín paramétereinek ismeretében tudunk adni. Ajánlatkéréshez kattintson ide.

Segítünk a választásban!

Tekintse át kínálatunkat.

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal.

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Az ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a megtartásukhoz. Ez szinte légies megjelenést ad az üvegkorlátnak.

PONTMEGFOGOTT ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett.

06 70 678-0933

Az ajánlatkérés lépései