5+1 korlát típus, előnyök, hátrányok, hogyan válasszunk közülük

 A korlátoknak többféle megjelenési formája lehet. Üveg nélküli, üvegezett, oszlopos, pontmegfogott vagy vonalmenti rögzítésű. Ismerje meg a típusokat.

Amikor a házának vagy lakásának bármely részére korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból, fából vagy alumíniumból. Nálunk az összes korláttípus alumínium szerkezetű.

Korlát – Üvegezett változatok

Gyakorlati szempontból az üvegezett korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére, medencéjére vagy a környező panorámára, viszont védelmet gyújt az erős szelekkel szemben. Beltéren csak a szükséges mértékben töri a teret. Teljesen biztonságosak, még a pontmegfogott típusok is.

1. Oszlopos üvegkorlát típusok

Ezek a típusok a legkedvezőbb árfekvésűek, de mégis nagyon elegánsak. Üvegezése alapesetben 4+4mm-es biztonsági üveg, élcsiszolva. Kérés esetén színezett, vagy opál (tej) üveggel is szállítjuk.

2. Vonalmenti üvegkorlát típusok

A tartószerkezetet csökkentve és az üvegek vastagságát jelentősen megnövelve eljutunk a vonalmenti (alsó sines) típusokig, ahol a függőleges tartóoszlopok elmaradnak. A tartószerkezet szerepét a vastag edzett, biztonsági üveg veszi át. Alapesetben víztiszta üveg, üvegvastagság 8+8mm.

3. Pontmegfogott üvegkorlát típusok

A tartószerkezetet még tovább csökkentve, elérkezik a elegáns-modern-minimalista stílusig. Itt az üvegeket pontszerű tartók rögzítik a vasbeton lemezhez. Üvegvastagság 8+8mm, edzett biztonsági. Előnye a teljesen szabad kilátás, hátránya a magasabb ár.

Az alumínium szerkezet miatti minden típusnál kiemelendő előnyként a tartósság és karbantartás mentesség.

Korlát – Üveg nélküli változatok

4. Függőleges pálcás

Ennél a típusnál több függőleges pálca kerül a korlát szerkezetbe. Kisgyermekes környezetbe is nyugodtan ajánlhat, mert a csemete nem tud a vízszintes részekben felkapaszkodni.

5. Vízszintes pálcás

Általánosan kedvelt és elterjedt típus, több vízszintes pálcával. Kisgyermekes környezetbe nem ajánljuk.

+1 Egyszerű kapaszkodó

Éppen ide tartozik a egyszerű kapaszkodó is. Ajánljuk lépcső mellé önállóan, vagy más korlát típussal kombinálva.

Ezeknél a típusoknál általános előny, hogy egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett részük, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Beltéren erősebb térelválasztó hatásuk van, mint az üvegezett vátozatoknak.

 

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne. Mivel a telepítés bizonyos körülmények között extra költségekkel járhat, ezért kérjük időben vegye fel velük a kapcsolatot az extra költséget elkerülése végett.

Segítünk a választásban!

Tekintse át kínálatunkat.

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal.

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Az ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a megtartásukhoz. Ez szinte légies megjelenést ad az üvegkorlátnak.

PONTMEGFOGOTT ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett.

06 70 678-0933

Az ajánlatkérés lépései