Alumínium korlátok előnyei, hátrányai, útmutató a választáshoz

 A fém korlátok egyik közkedvelt fajtája az alumínium korlát, ami számtalan előnnyel rendelkezik a vas vagy rozsdamentes acél korlátokkal szemben.

Amikor a házának vagy lakásának bármely részére fém korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg a fém korlátok készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból. Nálunk az összes korláttípus alumínium szerkezetű.

Üveg nélküli változatok:

  • Függőleges vagy
  • vízszintes pálcás,
  • egyszerű kapaszkodó  korlát típusok.

Az első 2 a típusnál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium szerkezet miatti életre szóló tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket mint a vas vagy akár a fa korlátokat. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett része, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Üvegezett változatok

  • Oszlopos,
  • vonalmenti vagy
  • pontmegfogott típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére, medencéjére vagy a környező panorámára, ugyanakkor védelmet is gyújt az erős szelekkel szemben. Teljesen biztonságosak, még a minimális tartószerkezettel rendelkező pontmegfogott típusok is.

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogott a vastagabb és erősebb üvegezés miatt a költségesebb megoldások.

Az alumínium szerkezet miatti itt is kiemelhető a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogott esetekben edzett biztonsági üveg.

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne.

Segítünk a választásban!

Tekintse át kínálatunkat.

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal.

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Az ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a megtartásukhoz. Ez szinte légies megjelenést ad az üvegkorlátnak.

PONTMEGFOGOTT ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett.

06 70 678-0933

Az ajánlatkérés lépései