6 beltéri korlát típus, hogyan válasszunk ki a nekünk megfelelőt

Beltéri korlátként szinte az összes típus alkalmazható. Szerelhetők galériára, lépcső mellé, összekötő folyosóra, üveggel vagy anélkül, többféle rögzítéssel.

Amikor a házába vagy lakásába beltéri korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból, fából vagy alumíniumból. Az általunk telepített összes korláttípus alumínium szerkezetű.

 

Beltéri korlát – Üveg nélküli változatok:

Egyszerű kapaszkodó, függőleges vagy vízszintes pálcás korlát típusok. Az utóbbi 2 a típusnál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium szerkezet miatti tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket, mint a vas vagy fa szerkezetű változatokat. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett része, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Kedvezőbb árú típusok az üvegezett változatokhoz képest, amik erősebb térelválasztó hatással rendelkeznek.

 

Beltéri korlát – Üvegezett változatok:

Oszlopos, vonalmenti vagy pontmegfogott típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett beltéri korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így a teret éppen a biztonsághoz szükséges mértékben töri meg. Teljesen biztonságosak, még a pontmegfogott típusok is.

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogott a költségesebb megoldások.

Az alumínium szerkezet miatti itt is kiemelhető a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogott esetekben edzett biztonsági üveg.

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne.

Segítünk a választásban!

Tekintse át kínálatunkat.

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal.

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Az ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a megtartásukhoz. Ez szinte légies megjelenést ad az üvegkorlátnak.

PONTMEGFOGOTT ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett.

06 70 678-0933

Az ajánlatkérés lépései