kezdő oldal

Üvegkorlát oldalra

lépcső üvegkorlát-1lépcső üvegkorlát 1

lépcső üvegkorlát-2lépcső üvegkorlát 2

 

 

lépcső üvegkorlát-3lépcső üvegkorlát 3

 

lépcső üvegkorlát-4lépcső üvegkorlát 4

 

 

 

 

A lépcső üvegkorlát kivitelezésénél figyelembe kell venni a lépcső anyagát. A vasbeton lépcső megfelelő rögzítést biztosít az üvegkorlát kivitelezésére, A fa tartószerkezetü lépcső az esetek legtöbbjében nem megfelelő az üvegkorlát rögzítésére. Az acélvázas rozsdamentes acél vázas lépcső, ha megfelelően van méretezve abban az esetben megfelel az üvegkorlát rögzítésére. A lépcső üvegkorlát akkor megfelelően rögzíthető, ha közvetlenül a betonra, vagy az acélszerkezetre van rögzítve. A lépcső üvegkorlát oldalrögzítéséhez a betonfelület kiegyenlítésére ne glettanyaggal legyen a felület glettelve, hanem flexibilis csemperagasztóval.  A flexibilis csemperagasztó megfelelő felületet ad a lépcső üvegkorlát rögzítéséhez.

A lépcső tetejére általában csak akkor lehet rögzíteni az üvegkorlát elemeit, ha annak a burkolata elbítja törés roncsolódás nélkül az üvegkorlát használata közben fellépő erőhatásokat. A burkolat, ha nem bírja ezt ki abban az esetben terhelést átvivő betéteket használunk, hogy a terhelés a tartószerkezetre hasson, a burkolatra pedig ne hasson.

A lépcső üvegkorlát üvegei ragasztott biztonsági üvegek, vagy edzett ragasztott biztonsági üvegek. A lépcső üvegkorlát üvegei lehetnek anyagában színezett üvegek. A lépcső üvegkorlát készítésénél használt biztonsági fólia lehet szinezett, vagy mintás. A lépcső üvegkorláthoz használhatunk inteliges üveget. A lépcső üvegkorlát üvegét nano bevonattal kell ellátni, ha szeretnénk az üvegtakrítást megkönnyíteni.

A lépcső üvegkorlát oszlopai készülhetnek csőből, zártszelvényből. A lépcső üvegkorlát szerelvénye lehet rozsdamentes acél, alumínium, acél, réz. A lépcső üvegkorlát elemeinek különböző anyagait egymáshoz csak szigetelő műanyag betétekkel rögzítjük. Az üvegkorláthoz használható elemeket úgy kell kiválasztani, ha lehet mivel a használt anyagok ne lépjenek kémiai reakcióba egymással.

A lépcső üvegkorlát kivitelezhető, oszlopos üvegkorlát lépcsőre, féloszlopos üvegkorlát lépcsőre, pontmegfogásos üvegkorlát lépcsőre.