kezdő oldal

Üvegkorlát oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát készülhet ténylegesen kovácsolt vasból mely jól tűri az időjárás viszontagságait. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlátnak nagy az élő munkaerő igénye ezért a költsége nagyon magas. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát készülhet gyári hengerelt, vagy öntött acél elemek felhasználásával, mely jó korrózió védelmet igényel.

A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát horganyzást, tüzi horganyzást igényel a festés előtt. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát porfestése RAL színskála szerint. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát pontmegfogóit egyedileg készítjük. A kovácsoltvas oszlop üvegkorláthoz kiindulhatunk négyzet, hatszög, vagy kör keresztmetszetű tömör melegen hengerelt anyagból. Az üvegkorlát kovácsoltvas elemeit a könnyű megmunkálás érdekében melegen hengerelt anyagból induljunk ki. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát oszlopaira kerülő pontmegfogókat a kovácsolás után marógépen az üveg felőli oldalt síkra marjuk a szorító felületet, és UV álló gumi betétet rögzítünk bele. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát egyes osztható elemrendszerét ne kössük fixen össze. A kovácsolt díszek az üvegkorláthoz úgy kerüljenek kivitelezésre, hogy az üveg takarítása könnyű legyen. A kovácsolvas oszlopos üvegkorlát üvegét hasznos nano bevonattal ellátni.

A kovácsoltvas kapaszkodó az üvegkorláthoz úgy készüljön el, hogy az odafigyelés nélkül végighúzott kéz ne akadjon el, vagy ne okozzon sérülést a kézen, és biztonsággal meg lehessen ragadni szükség esetén. A kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát rögzítéséhez használjunk 10,9-es minőségű menetes szárat. Kültérre a kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát rögzítéséhez a megfelelő ragasztót használjuk a menetes szárnál, ami bírja a magas hőt és fagyot amitől nem töredezik, vagy válik lággyá.