kezdő oldal

Üvegkorlát oldalra

 

Alsó sínes üvegkorlát

Alsó sínes üvegkorlát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsó sínes üvegkorlát

Alsó sínes üvegkorlát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alsó sínes üvegkorlát, szorító sínes üvegkorlát, ( alsó vonalmenti megfogású üvegkorlát ) megfogója készülhet rozsdamentes anyagból, alumíniumból, acélból.

Az alsó sínes üvegkorlát vasalatai felhasználásából üveg mellvéd készülhet, plussz vasalat használatával az üveg merevítő bordáknak.

Alsó sínes üvegkorlát rögzítését a födém tartóbetonjához kell kivitelezni. Az alsó sínes üvegkorlát nem feküdhet fel a burkolatra támasztónak. Az alsó sínes üvegkorlát padlófűtéses felületre nem rögzíthető. Esztrích betonos felületre csak áthidalóval lehet rögzíteni az alsó sínes üvegkorlátot. Fa födémre az alsó sínes üvegkorlátot nem lehet megfelelően rögzíteni. Az alsó sínes üvegkorlát üvege két rétegű kell, hogy legyen. Az alsó sínes üvegkorlátot statikailag méretezni kell. Az alsó sínes üvegkorlát vasalata készülhet horganyzott acélból, porszórt kivitellel, vagy rozsdamentes acél lemez burkolattal. Az alsó sínes üvegkorlát vasalata lehet alumínium, vagy rozsdamentes acél, mely az időjárás viszontagságait is jól tűri.

A szorító sínes üvegkorláthoz a gyári sínek alumíniumból készülnek eloxált felülettel. A szorító sínek a rögzítési lehetőségek válfajai alapján kerülnek gyártásra. A szorító sínek az üvegkorláthoz porszórással a Kívánt RAL színre festhetők. A szorító síneknél üvegkorlát üvegei egyik oldalán beütő gumival rögzíthetők. Az alumínium szorító sínes üvegkorlát anyagai jól bírják az időjárás viszontagságait ezért kültérre is szerelhető. A szorító sínes üvegkorlát szerelésére szögben döntött vasalatot is használhatunk, mely segít, hogy a kis gyerekek véletlenül se tudjanak az üvegkorlát tetejére felmászni. A gyári szorító sínes üvegkorlát üveg rögzítőiből készül födém élére rögzíthető vasalattal. A szorító sínes üvegkorlát nem egy egybefüggő sín, ha nem elemekből áll amit pontosan kell rögzíteni egy vonal mentén, és takaró deklivel kerülnek összekötésre. A szórító sínek különböző rögzítési módokkal kerülnek kivitelezésre.