kezdő oldal

Üvegkorlát oldalra

Acél oszlopos üvegkorlát 1

 

Acél oszlopos üvegkorlát 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az acél oszlopos üvegkorlát készülhet csőböl, vagy zártszelvényböl. Az acél oszlopos üvegkorláthoz olyan falvastagságú anyagot használjunk ami megfelel a statikai terheléseknek. Az acél oszlopos üvegkorlát oszlopokhoz, ha egy mód van rá használjunk melegen hengerelt acél idomanyagot mert ezek minősítettek. Az acél oszlopos üvegkorlát oszlopainak készítésénél AVI, vagy CO hegesztéssel dolgozzunk, mert ez biztonságos

Az acél oszlopos üvegkorlát üvegét rögzíhetjük pontmegfogókkal sínekkel. Az acél oszlopos üvegkorlát üvege mindenkor biztonsági ragasztott statikailag méretezett kell, hogy legyen. Az acél oszlopos üvegkorlát rögzítése történhet a födém tetejére, vagy a födém oldalára. A födém tetejénhőszigetelő réteg, és esztrich beton van ebben az estben használjunk olyan terhelés átvivő réteget ami az oszlopról a terhelést közvetlenül a födémre viszi át. Az acél oszlopos üvegkorlát kivitelezhető gyári elemek felhasználásával, vagy egyedi elképzelések alapján legyártott elemekből összeállítva.

Az acél oszlopos üvegkorlát anyagát festés előtt horganyozni, vagy tüzihorganyozni kell. Az acél oszlopos üvegkorlát festése porfestéssel történjen. Az acél oszlopos üvegkorlát készíthető köztes üvegezéssel, vagy a tartószerkezet elé távtartókkal. Az acél oszlopos üvegkorlát oszlopjaira a síneket hegesztéssel rögzítjük, Az acél oszlopos üvegkorlát szerelésénél ügyeljünk, hogy az üveg fémesen ne érintkezzen.

Az acél oszlopos üvegkorlát szerelésénél ügyeljünk, hogy a festést ne sértsük meg. Az acél oszlopos üvegkorlát oszlopainak kivitelezése egyedi elképzelések alapján elkészítjük az elképzelése alapján az acél üvegkorláthoz. A z acél oszlopos üvegkorlát acél elemeit elemenként horganyozzuk utánna porszórt festést kap. Az acél oszlopokat a födémhez a rögzítő karimával tehetjük meg. A furatokba M 8 menetes szárat ragasztunk kétkomponenses betonragasztóval az üvegkorlát oszlop rögzítésére. Az acél oszlopos üvegkorlát oszlopait nem rögzíthetjük alapcsavarral, mivel egyetlen rántás és a rögzítő vég leszakad róla, a dinamikus terhelést nem bírja el.