Kezdő oldal

Korlát oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kovácsolvas korlát egyaránt használható bel, és kültérre. A kovácsoltvas korlát mintázatát úgy kell megtervezni, hogy biztonságosn lehessen használni, a ruhák ne akadhassanak a mintájába. A kovácsoltvas korlát tervezésénél a statikai teherbírást, is figyelembe kell venni.

Ajánlott a kovácsoltvas korlátra a kapaszkodót fából készíteni, hogy a nap hatására ne forrósodjon fel. A kovácsoltvas korláthoz a használni kívánt fa kapaszkodó alakját a korlát mintájához illőre válasszuk ki. A kovácsoltvas korlát rögzítése a födém tetejére, vagy a kovácsoltvas korlát rögzítése a födém oldalára. Az ál kovácsoltvas korlát oszlopait készíthetjük csőből, vagy zártszelvényből.

A kovácsoltvas korlát régí használt magassága 90 cm a jelenlegi előírásoknak értelmezése alapján ennél magasabbnak kell lennie. A kovácsoltvas korlát védelmét hasznos ha horganyzással biztosítjuk. A kovácsoltvas korlát festését por szórt festékkel készítjük, mivel jó a karcállósága és az UV fénynek is ellenáll. A kovácsoltvas korlát összeállított elemeit a műhelyben akkorára kell készíteni, hogy biztonságosan szállítható legyen. A kovácsoltvas korlát összeállított elemeit egymáshoz a helyszínen szegecseléssel, vagy hegesztéssel szereljük össze, hogy folyamatos legyen. A kovácsoltvas korlát összeállításakor keletkező hoganyzási, és festés hibáit horgany sprayvel, és oldott por festékkel korrigáljuk.