Kezdő oldal

Korlát oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alumínium lépcsőkorlát rögzítése kerülhet a lépcső tetejére, vagy az oldalára ragasztott rozsdamentes menetes szárral szerelve. Az alumínium lépcsőkorlát felülete, lehet eloxált, vagy porszórással a megrendelő által kiválasztott RAL színre festve.

Az alumínium lépcső korlát pálcás kivitelénél a pálcák függőlegesen, vagy a lépcső szögének megfelelőn futhatnak. Az alumínium lépcsőkorlát üvege ragasztott biztonsági üveg kell, hogy legyen. Az alumínium lépcső korlát rögzítése a teherhordó fal, vagy födémhez kell rögzíteni. Az alumínium lépcsőkorlát biztonsági előírásai európában egészen mások , mint ázsiában, gyári elemek kiválasztásánál ügyelni kell erre, a pálcák közti távolságra, és a korlát magasságára.

Az olcsó alumínium lépcsőkorlát lehet, hogy sokkal többe kerül , ha a műszaki átadásnál derül ki, nem felel meg a szabványnak, és újra kell gyártani, mivel statikailag nem terhelhető megfelelően. Az alumínium lépcsőkorlát szakaszait a fordulóknál történő összekötést rögzíthetjük csavarral AVI hegesztéssel. Az alumínium lépcsőkorlát magassága minimum 90 cm, de például budapesten a műszaki átvevők ennél magasabb korlátot vesznek csak át, mivel az emberek átlag testmagassága nagyobb.