Kezdő oldal

Korlát oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acélkorlát használható kül, és beltérre egyaránt. A kültérre kerülő acélkorlát felületét horganyzással festés előtt meg kell védeni, hogy hosszú időn át bírja az időjárás viszontagságait.

Az acélkorlát felületét horganyzással, vagy tüzi horganyzással lehet megvédeni. Az acélkorlát festésére kültéri UV álló festéket használjunk. Az acélkorlát festésére olyan színt válasszunk amennyiben lehetséges, mely világos, hogy ne legyen a hőt elnyelő a felület.

Az acélkorlát magassága minimum 90 cm kell, hogy legyen. Az acélkorlátot statikailag méretezni kell. Az acélkorlát tartószerkezetéhez használhatunk csövet. Az acélkorlát zártszelvényből, vagy tömör idomacélból elkészítve. Ahol hosszú távon folyamatosan éri a napfény az acélkorlát felületét abban az esetben hasznos világos színt használni a felület kezelésénél.

Az egyedi acélkorlát készíthető vizesvágóval kivágott elemekből. Az acélkorláthoz használhatunk más anyagokat is díszítésnek, de csak olyat ami nem lép kémiai kapcslatba az acéllal. A vizesvágóval készített minták elemek használhatók a két oszlop közti terület lezárásánál.